ابررایانه (به انگلیسی: Supercomputer) به رایانه‌ای اطلاق می‌گردد که در زمان معرفی آن در زمینه میزان ظرفیت محاسبه در واحد زمان در دنیا پیشرو باشد. این عبارت برای اولین بار توسط مجله نیویورک ورلد» برای اشاره به جدول‌سازهای ای بی ام  در دانشگاه کلمبیا به کار رفت.

 

ابررایانهدر چه مواردی کاربرد دارد؟

 

انواع گوناگونی از رایانه‌ها، از رایانه‌ای رومیزی و لپ‌تاپ‌ها و انواع سرورها تا به امروز ساخته شده‌اند اما کارکرد تمام آنها بر پایه پردازش اطلاعت است. در واقع تکامل رایانه به ما نشان می‌دهد که چگونه امکان دارد یک ماشین بزرگ و پیچیده در راه تکامل به ماشینی کوچک بر روی میز کار دفتر و یا خانه‌های ما تبدیل شود . تصویری که از رایانه در ذهن مردم وجود دارد دستگاهی است بسیار بسیار هوشمند که با سرعت بسیار زیاد در پردازش اطلاعت قادر به هر کاری است . اما این تصویر یک ایده دور از ذهن در در شهر آرزوهای رایانه نیست بلکه این دستگاه‌ها وجود دارند . 
ابررایانه‌ها بازوی قدرتمند علمی در همه‌ی کشورها هستند. قدرت و سرعت این کامپیوترها به نوعی نشان‌دهنده‌ی توان علمی یک کشور است که دولت‌ها برای ارتقا و پیشرفت آن‌ها برنامه‌های مشخصی دارند. هنگامی که بنیاد ملی علوم ایالات متحده (NSF) در سال 1996 تصمیم گرفت که یک ابرکامپیوتر NEC  ژاپنی برای مرکز تحقیقات آب و هوایی کلرادو خریداری کند، این تصمیم به عنوان یک نقطه ضعف عمیق در مجامع علمی آمریکا قلمداد شد و مانع اجرای آن شدند و به جای آن قانونی برای ارتقای محاسبه‌ی برداری ابرکامپیوترها به تصویب رسید. بسیاری از کشورها از انتقال تکنولوژی ساخت این رایانه‌ها امتناع می‌ورزند و سعی می‌کنند انحصار تولید این غول‌های پردازش‌گر را حفظ کنند. ابرکامپیوترها به دلیل قدرت پردازش و سرعت بسیار بالا در بخش‌های مختلف علمی کاربرد فراوان دارند که در ادامه به نمونه‌هایی از آن اشاره می‌شود.

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین جستجو ها